Bij welke klachten behandelen? 

Created with Sketch.
 • Heb je sinds kort of al langere tijd een zwangerschapswens?
 • Zit je in een natuurlijke of geassisteerde vruchtbaarheidstraject?
 • Heb je een slechte eiproductie of problemen met je eileiders?
 • Heb je miskramen gehad?
 • Heb je klachten rondom je menstruatie? Hevige bloedingen, erg pijnlijke menstruaties, heftige PMS etc.
 • Heb je een onregelmatige cyclus?
 • Heb je baarmoederaandoeningen? (PCOS, endometriose, vleesbomen, verklevingen, gekantelde baarmoeder, koude baarmoeder etc.)
 • Zit je in de overgang/menopauze?
 • Heb je spijsverteringsklachten?
 • Heb je onderrugklachten?
 • Ervaar jij postnatale klachten?


Herken jij jezelf in bovenvermelde en wil je geholpen & ondersteund worden bij jouw klacht(en), waarbij je ook nog eens geniet van een heerlijk uitgebreide massage?
Neem dan gerust contact op, want wij helpen jou graag verder!

 Cyclusmassage (Hormonale Klachten)

Created with Sketch.

Bij een Cyclusmassage wordt er gezorgd voor een verbeterde doorbloeding van de baarmoeder en de omliggende organen. Jouw baarmoeder zal hierdoor in staat zijn om eventueel “oud bloed” los te laten en een gezonde slijmvlies op te bouwen. Afval- en gifstoffen (bijv. hormoon behandelingen, medicijn gebruik en/of pilgebruik) kunnen makkelijker worden afgevoerd. De voedingstoffen kunnen hierdoor beter naar dit gebied toestromen. Door de Cyclusmassage wordt de baarmoeder gezonder (en vruchtbaarder).

Indien nodig wordt de baarmoeder weer in haar natuurlijke stand gebracht, welke invloed kan hebben op rugpijn en/of plasdrang.
Deze behandeling wordt tevens toegepast bij overige baarmoederaandoeningen zoals Endometriose, PCOS, verstopte Eileiders , (indien aanwezig) litteken weefsel afgebroken en verklevingen verminderd.


Op een natuurlijke manier worden de lever en de darmwerking gestimuleerd en in beweging gebracht. De lever is een belangrijk orgaan die behandeld wordt, want deze zorgt namelijk voor de afbraak van hormonen/gifstoffen welke een detox effect heeft. Gifstoffen kunnen voor hormonale disbalans zorgen, waardoor jouw menstruatiecyclus verstoord raakt. Ook de lymfestroming wordt door de massage verbeterd, welke een positief effect heeft op je immuunsysteem. Dit allemaal is van belang voor balans & regelmaat in jouw cyclus.

Bij deze behandeling wordt er diep gemasseerd, maar het voelt zacht en verzorgend. Gedurende de Cyclusmassage wordt er rekening gehouden met jouw fysieke & emotionele disbalans. Zo word je geholpen om emoties los te laten en meer vertrouwen te krijgen in jouw lichaam.

Over het algemeen ziet men na drie behandelingen duidelijk zichtbare verbetering. Het advies is om iedere maand/cyclus minimaal 1 behandeling uit te laten voeren en daarnaast de zelf massage toe te passen, welke je van ons uitgelegd krijgt.

 Fertiliteitsmassage (Fertiliteit Klachten)

Created with Sketch.

Door middel van massage & reflexologie technieken (o.a. zachte bewegingen, rocking, pulsen en strekken) wordt er tijdens de behandeling met name aandacht gegeven aan de baarmoeder, rug en darmen


Doordat het spijsverteringsstelsel, de rug, het sacrum en de baarmoeder behandeld worden, wordt de doorbloeding in dit gebied bevorderd, worden de lymfe in het buikgebied geholpen om af te voeren en worden de zenuwen gestimuleerd. Op deze manier raak je de afval- en gifstoffen kwijt die je wellicht hebt opgebouwd door bijvoorbeeld langdurig pil- en/of medicijngebruik, hormoonbehandelingen, voeding en verzorgingsproducten. Indien nodig wordt de baarmoeder weer in haar natuurlijke stand gebracht. 


Deze behandeltechnieken zorgen er ook voor dat essentiële voedingstoffen beter naar alle gebieden kunnen toestromen. Hierdoor wordt de baarmoeder gezonder & vruchtbaarder

Door onze massagetechnieken zal jouw baarmoeder in staat zijn om;

 • oud bloed” los te laten
 • gezonde slijmvlies op te bouwen
 • het gezonde slijmvlies op de juiste dikte te krijgen
 • een gezonde eicelproductie te bevorderen
 • verstopte eileiders te verhelpen.


Hierdoor wordt de kans op een succesvolle innesteling vergroot.  


Bij een Fertiliteitsmassage wordt er diep gemasseerd, maar tegelijkertijd voelt het zacht en verzorgend. Gedurende de behandeling wordt er rekening gehouden met jouw fysieke & emotionele disbalans. Zo word je geholpen om emoties los te laten en meer vertrouwen te krijgen in jouw lichaam.

Bij een natuurlijke zwangerschap ziet men (over het algemeen) na drie behandelingen duidelijk zichtbare verbetering. Het advies is om iedere maand/cyclus minimaal 1 behandeling uit te laten voeren en daarnaast de zelf massage toe te passen, welke je van ons uitgelegd krijgt.

Bij een medisch traject zoals IUI, ICSI of IVF adviseren wij een voorbereidingsperiode van drie maanden. In die drie maanden kunnen wij middels onze behandelingen ervoor zorgen dat de kwaliteit van jouw baarmoeder in topconditie komt en jouw eicellen optimaal zijn. 

Gedurende deze periode krijgen alle cellen in jouw lichaam de gelegenheid om zich te vernieuwen en krijg jij de gelegenheid om nieuwe gewoontes kwa voeding, beweging etc. toe te passen.

Postpartum Massage

Created with Sketch.

Een bevalling is een enorme prestatie, zowel fysiek als mentaal!
Postpartum massage is speciaal ontwikkeld voor na de bevalling en kan het fysieke en emotionele herstel doen bevorderen.

Onze massage wordt vanaf 1 week na een natuurlijke bevalling en vanaf 6 weken bij een keizersnede toegepast worden met als doel herstel, reiniging en ontspanning. Het gehele lichaam wordt gemasseerd met de nadruk op nek, schouders, buik, bekken en lage rug.
Postpartum massage kan tot 1 jaar na bevalling toegepast worden.

Een postpartum massage heeft o.a. de volgende voordelen;

 • Het ontspant de zwaarbelaste spieren 
 • Zorgt voor pijnverlichting 
 • Helpt het lichaam stabiliseren
 • Verbeteren van het hormoonhuishouding
 • Zorgt voor vermindering van stress
 • Brengt lichaam & geest weer in balans


Soms komt het voor dat er Postpartumdepressie optreedt. Een postpartum massage kan dan verlichting bieden en bijdragen aan een sneller herstel.

Bij deze massage wordt er zacht gemasseerd met onze 100% natuurlijke olie, welke biologische helende en verwarmende kruiden bevat. Na afloop van de behandeling worden jouw bekken met een lange sjaal (zelf meenemen) gesloten.

Rebozo Massage Techniek

Created with Sketch.

Wat is een Rebozo en waar komt het vandaan?

De Rebozo is een handgemaakte traditionele langwerpige omslagdoek van geweven katoen. Deze wordt oorspronkelijk in Mexico en in landen van Midden & Zuid Amerika gemaakt. Onze Rebozos zijn authentiek, worden op bestelling voor ons handgemaakt en vanuit Mexico verstuurd.

Al eeuwen wordt de Rebozo door en voor vrouwen voor vele doeleinden gebruikt. Op het platteland worden zwangere vrouwen hiermee traditioneel behandeld tijdens controles bij een vroedvrouw. De Rebozo wordt gebruikt voor massages, beweging en ondersteuning tijdens zwangerschap, bij geboorte en in de kraamperiode. Je kan het als buikband of babydraagdoek gebruiken, maar ook als massagedoek. Omdat de Rebozo technieken vrij simpel zijn en goed werken, wordt deze kennis ook in de rest van de wereld steeds bekender. 

Hoe werkt de massage met een Rebozo?

Bij een Rebozo massage word je met één of meerdere doeken behandeld. De Rebozo wordt om een lichaamsdeel gelegd en op spanning gebracht, zodat deze steun geeft. Vervolgens word je in kleine of grotere bewegingen gewiegd, geschudt en gemasseerd. Als afsluiting word je in de doeken "gesloten". 

Bij het "Rebozo Sluitingsritueel" worden het hoofd, middel en voeten als het ware ingebakerd. Nadat je rustig bent uitgepakt voel  je je "herboren", alsof je net uit een cocoon bent gekomen.

 Deze behandeling is een zeer aangename manier om spanningen in het lichaam los te laten.
Het zorgt voor ontspanning, geborgenheid en innerlijke rust.
 

In welke Cyclusfase wel behandelen?

 • Na je menstruatie  
 • Vóór je eisprong  
 • Vóór een terugplaatsing (medisch traject)
 • Geen of onregelmatige Cyclus (bijv. overgang/menopauze).


In welke Cyclusfase niet behandelen? 

 • Tijdens je menstruatie is jouw baarmoeder hard aan het werk om het oude slijmvlies af te breken en het bloed af te voeren. Het masseren van de baarmoeder zou dit proces kunnen verstoren.
 • In de cyclusfase dat je mogelijk zwanger zou kunnen zijn, dus je eisprong of na een terugplaatsing (medisch traject), wordt de baarmoeder niet gemasseerd.
 • Wanneer je een spiraal als anticonceptie hebt, wordt de baarmoeder niet gemasseerd.

Uitzondering

Indien tijdens menstruatie, na eisprong, na terugplaatsing en bij een spiraal een behandeling gewenst is ivm het verlichten van bepaalde fysieke en/of mentale klachten (rugpijn, stress, hormonale klachten etc), kan er in overleg een verlichtende massage uitgevoerd worden zonder het masseren van de onderbuik/baarmoeder.

Onze Werkwijze

Voor een 1e behandeling zal er een intake plaats vinden, zodat jouw klacht(en) goed in beeld gebracht kunnen worden. Ook kan er dan vastgesteld worden of er aandoeningen e.d. zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Op deze manier kan de behandeling op jouw persoonlijke behoefte afgestemd worden en worden de beste resultaten bereikt. Een intakeformulier krijg je per e-mail bij jouw afspraakbevestiging toegestuurd en dien je minimaal 48 uur voor jouw 1e afspraak ingevuld terug te mailen. Lees aub ook onze huisregels voor meer informatie mbt onze werkwijze. 

Resultaatgericht 

Het verbeteren van jouw klachten is helaas geen snelle fix. Iedere vrouw die wij behandelen heeft een unieke aanpak en vanuit een holistische visie betekent dit dat wij alle aspecten rondom jouw klacht resultaatgericht aanpakken. Wij kijken naar de mate van jouw klachten, jouw fysieke en  emotionle gesteldheid, maar ook naar jouw voeding en suppletie. 


Om de beste resultaten te behalen zijn er over het algemeen 3 tot 6 behandelingen nodig voor het ervaren van fysieke veranderingen en om weer in balans te komen. Daarnaast heb je deze periode nodig om hetgeen je tijdens onze sessies hebt ervaren of geleerd hebt te implementeren in jouw dagelijks leven. Onze Voordeelpakketen zijn hierop afgestemd en voordeliger dan losse behandelingen.

 Jouw Investering bij een Voordeelpakket;

 • Gedurende iedere Cyclus krijg jij minimaal 1 behandeling tegen een voordeliger tarief (extra behandelingen binnen 1 cyclus wordt aangeraden)
 • Je krijgt (indien gewenst) na elke behandeling Uitleg en Begeleiding bij Zelfhulp Massage.
 • Je ontvangt Persoonliijk Advies bij Voeding en Supplementen.
 • Er zal veel aandacht zijn voor een Positieve Mindset en alles wat jou emotioneel bezig (oftewel bezet) houdt.
 • Je ontvangt per email informatie mbt Zelfhulp Behandelingen die je thuis kunt toepassen. 
 • Gedurende deze periode mag jij mij onbeperkt mailen voor extra advies en/of support. 


"Make Yourself a Priority" 

Onze Massagebalsems

Voor onze behandelingen wordt er gebruik gemaakt van de beste handgemaakte en gecertificeerde organische massagebalsems. Doordat de balsems 100% natuurlijke ingrediënten bevatten, zijn deze uitermate verzorgend voor de huid en trekken ze goed in. De massagebalsems zijn speciaal samengesteld voor het behandelen van vrouwen met Hormonale- Cyclus- en/of Fertiliteitsklachten. 

De samenstelling bestaat uit bijenwax met essentiële oliën van (afhankelijk aard van klacht) Ylang Ylang, Geranium, 
Mandarijn en Scharlei. 


Hieronder meer informatie over de Werking & Voordelen.

Scharlei

 • Bevat natuurlijke fyto-oestrogenen, die het oestrogeenspiegel in evenwicht kunnen brengen. 
 • Heeft een zachte, warme, kruidige geur die opwekkend, ontspannend en verzachtend is en daardoor perfect ter ondersteuning van een normaal, gezond gedrag tijdens PMS. 
 • Helpt vrouwen met klachten tijdens de menopauze. De scharlei wordt al eeuwenlang gebruikt voor het verlichten van vrouwelijke hormonen. 
 • Zeer rijk aan antioxidanten en heeft een balancerend effect op hormonen. 

Geranium

 • Stimuleert het lymfesysteem en fungeert vocht afdrijvend. 
 • Corrigeert en balanceert de verwijdering van toxines en voorkomt daarmee vochtophoping in het lichaam. De ontgiftende werking bevordert het immuunsysteem.
 • Kan helpen bij de productie van oestrogeen. 
 • Kan angst verminderen en depressieve stemmingen verlichten, die beiden de vruchtbaarheid kunnen belemmeren. 

Ylang Ylang

 • Helpt bij menstruatiekrampen en andere ongewenste menstruatie symptomen. 
 • Heeft als belangrijke eigenschappen een ontspannende en krampstillende werking. 
 • Kan het gevoel van eigenwaarde en de geestelijke gezondheid positief stimuleren, die beide van invloed kunnen zijn op uw vruchtbaarheid. 

Manadrijn

 • Heeft een stimulerende, doorbloeding bevorderende en lymfe afvoerende eigenschappen.
 • Krampstillende werking; helpt bij buik- en spierkrampen. 
 • Kalmerende werking; helpt bij nervositeit, angst en verdriet.